News

News

14.03.2019

Antwerp Tower

De funderingen zijn verstevigd en de sokkel van de toren kreeg een nieuwe structuur op de eerste 4 verdiepingen. Nu breiden we de verdiepingen erboven uit met enkele meters.

News

07.03.2019

Nieuw gemeentehuis van Etterbeek - Interview

Onze projectdirecteur, David Arauxo stelt de 3 technische bijzonderheden (uitkraging, hangende verdiepingen en losstaande betonnen voorgevel) voor van dit project, dat ontworpen werd door Jaspers-Eyers Architects en BAEB Bureau D'Architectes Emmanuel Bouffioux, Bureau Greisch voor de stabiliteit, en in samenwerking met CFE.

News

21.02.2019

Silver Tower

Om tijd te besparen, gebruiken we de UP & DOWN-constructietechniek. Voor elk gerealiseerd niveau van kelderverdieping bouwt men op hetzelfde moment 4 verdiepingen.

In deze vrij kleine ruimte, naast de trein, gebruiken we een zelfbeklimmende kraan die zijn hoogtepunt bereikte op 150 m. Bekijk de video van de toren https://youtu.be/NnsF-gaodBg

News

04.02.2019

Les Balcons

Transformatie en bouw van het gebouw “Les Balcons”: 10.900 m² waaronder 85 appartementen en handelsruimte. Bijkomend 1.700 m² aan terrassen. Passief gebouw en een “voorbeeldgebouw” volgens het Brussels Gewest. Afwerking op basis van de inrichting die de kopers kiezen voor hun woning.

News

04.02.2019

CHC MontLégia

Een luchtfoto van het gigantische ziekenhuis MontLégia. Gevels en omgeving zijn voltooid. De afwerking binnen is in uitvoering: speciale technieken, plaatsing van tussenwanden en schilderwerken. Oplevering voorzien in oktober.

News

04.02.2019

China Belgium Technology Center

De bouw van het CBTC (China Belgium Technology Center) in Louvain-la-Neuve loopt ten einde. De gevels zijn bijna klaar. Enkel nog de inrichting van de omgeving.

News

04.02.2019

Nieuw contract: Teniers Bulding

De projecten in Antwerpen volgen elkaar op: Antwerp Tower, Berchem Seinhuis, Oosterweelverbinding en nu ook Teniers Building aan het begin van de Meir. Een nieuw contract om 2019 goed in te zetten! Een project voor Tans Group in samenwerking met POLO Architects.

News

07.01.2019

Zes radiotherapiebunkers in het nieuwe Bordet Instituut

Het project bestaat uit de constructie van het nieuwe Jules Bordet Instituut, een geïntegreerd centrum gewijd aan de behandeling van en het onderzoek naar kanker. Het ziekenhuis zal een capaciteit hebben van 250 bedden en 40 plaatsen voor oncologische dagbehandeling. Het gebouw zal negen niveaus tellen. 

  • Bijzonder aan dit project zijn de zes radiotherapiebunkers voor nucleaire geneeskunde. Om te vermijden dat de straling zich verspreidt, zijn deze ruimtes van ongeveer 40 m² uitgerust met 1,3 m dikke muren die opgetrokken zijn uit beton en loodkorrels. De loden deuren van 27 ton sluiten hermetisch af met behulp van een hydraulische vijzel.

 

  • Andere radiologische laboratoria hebben volledig loden wanden met een dikte van 5 cm. Op hetzelfde verdiep zijn alle tussenwanden voorzien van gipsplaten bedekt met een laag lood.

 

 

News

12.12.2018

Toekomstige ondergrondse depot van MIVB in Anderlecht (Erasmus).

30.000 m² garage en werkplaats voor 30 metrostellen. Uiteindelijk zal 400.000 m³ aarde uitgegraven worden ! 

News

26.11.2018

Silver Tower

Nieuw project in de Noordwijk van Brussel. Een kantoortoren van 45.000 m² met een hoogte van 137 m. Met de up and down-techniek worden 32 bovengrondse en 7 ondergrondse verdiepingen gebouwd. Een project van Ghelamco Group.