Musée KANAL - Pompidou

Verbouwing van een industriële site tot een museum

Afbeelding
Kanal
Afbeelding
kanal
Afbeelding
kanal
Afbeelding
Kanal
Afbeelding
kanal
Afbeelding
kanal
Afbeelding
kanal
Afbeelding
kanal
Oppervlakte
45.000 m²
Klant
Architect
In samenwerking
Uitvoeringsperiode
2021-2023
Plaats
Brussel (BE)
Activités

Uit de 6 ontvangen offertes kiest de Stichting KANAL de samenwerking tussen CIT Blaton en BPC voor haar ruwbouwwerken. Opmerkelijk is dat de Entreprises Blaton-Aubert, de voorouders van CIT Blaton, in 1931 de legendarische Citroën-garage aan het IJzerplein in Brussel bouwden.

De renovatieopdracht omvat de ruwbouwwerken, timmerwerk, dakbedekking, gevels, stabiliteit, speciale technieken en afwerking. De vloeroppervlakte voor het hele project bedraagt ongeveer 45.000 m². De werkzaamheden zijn eind 2021 begonnen en de voltooiing van de ruwbouw is gepland voor begin 2024.

Dankzij dit renovatieproject zal het Museum KANAL-Centre Pompidou onder andere ongeveer 15.000 m² aan polyvalente openbare binnenruimte kunnen huisvesten, die voor iedereen vrij toegankelijk is en bestemd is voor cultuur, ontspanning, animatie, educatie of ontmoeting, 12.500 m² aan tentoonstellingsruimten gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en architectuur, een openbare bibliotheek, archiefruimten voor de Stichting CIVA en 1.500 m² aan atelierruimten.